Новий Bayraktar TB3 здійснив 12-годинний політ

Новий Bayraktar TB3 здійснив 12-годинний політ

Укрінформ
Безпілотник Bayraktar TB3, створений турецькою компанією Baykar, здійснив 12-годинний політ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення компанії Baykar у соцмережі Х.

“12-й політ. Кваліфікаційний тест середньої висоти та продуктивності. Тривалість польоту: 12 годин”, - повідомили в компанії.

На відео, оприлюдненому компанією Baykar, видно, що зліт здійснювався зранку, в умовах обмеженої видимості через погодні умови, а посадка - в темну пору доби.

Як зазначають в компанії Baykar, бойовий безпілотник Bayraktar TB3 здатний здійснювати зліт і посадку на авіаносці з короткою злітно-посадковою смугою. Окрім завдань розвідки та спостереження, він може вражати цілі ракетами, розміщеними під його крилами.

Читайте також: «Байрактари» озброюють надзвуковими ракетами

Особливістю конструкції безпілотника є його складні крила, що дозволяє використання на авіаносцях. Розмах крил становить 14 метрів, довжина БПЛА 8,35 м, висота 2,6 м. Максимальна злітна вага - 1450 кг. Крейсерська швидкість - 125 вузлів, максимальна -160 вузлів. Вантажопідйомність 280 кілограмів. Тривалість роботи Bayraktar TB3 без дозарядки понад 24 години.

Безпілотник здатен здійснювати автономні зліт і посадку, ним можна віддалено керувати на значних відстанях завдяки можливостям зв’язку в режимі прямої видимості та поза межами прямої видимості.

Раніше Bayraktar TB3 успішно пройшов 4-годинне льотне випробування.

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому в компанії повідомили, що БПЛА Bayraktar TB2, який є на озброєнні ЗСУ, успішно налітав 750 тисяч годин, побивши новий рекорд в історії турецької авіації.

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-