Bosch скоротить на німецьких заводах до 1500 робочих місць

Bosch скоротить на німецьких заводах до 1500 робочих місць

Укрінформ
Німецький постачальник автозапчастин Bosch планує масштабні скорочення робочих місць у підрозділі силових агрегатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa.

Компанія розглядає можливість скорочення до 1500 посад із розробки, адміністрування та продажів у підрозділі, повідомила прессекретар Bosch.

Причиною скорочень у компанії назвали перехід автомобільної промисловості від двигунів внутрішнього згоряння до електромобілів. За словами прессекретаря, ці зміни матимуть серйозний вплив на весь сектор у середньостроковій перспективі.

Вона додала, що перехід на електрокари потребує високого рівня стартових інвестицій, а також супроводжується зниженням вимог до працевлаштування.

Звільнення, ймовірно, стосуватимуться заводів Bosch у містах Фойербах та Швібердінген на південному заході Німеччини, йдеться у матеріалі.

Читайте також: Nokia скоротить 350 робочих місць у Фінляндії

У компанії нагадали, що Bosch дотримується угоди, досягнутої з представниками профспілок минулого літа, яка включає звільнення близько 80 тисяч співробітників у відділі постачання автомобілів у Німеччині до кінця 2027 року.

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня Spotify оголосив про скорочення 17% працівників, тобто близько 1,5 тис. робочих місць, через прагнення компанії скоротити витрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-