Федоров анонсував проєкти цифровізації, які будуть здійснені найближчим часом

Федоров анонсував проєкти цифровізації, які будуть здійснені найближчим часом

Укрінформ
Віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації  Михайло Федоров.назвав основні проєкти з цифровізації, які будуть реалізовані найближчим часом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він сказав під час виступу на всеукраїнському антикорупційному форумі «Доброчесність – майбутнє української державності».

«Які наші найбільш важливі наступні кроки? Це впровадження електронного акцизу - вже прийнятий законопроєкт. Це автоматизація послуг для моряків - ми вже зробили багато в цьому напрямку і залишилось небагато, щоб закінчити цей процес», - розповів Федоров.

Він додав, що Мінцифри працює над запуском послуги з розмитнення автомобілів через «Дію».

Читайте також: В Україні запустять сервіс «Дія.Офіс» для посадовців

«Ми хочемо показати, що відбудеться на митниці, якщо прибрати людський фактор. Якщо зробити так, щоб митник взагалі не впливав на ситуацію, а рішення щодо ціни розмитнення авто приймались суто по фіксованих критеріях», - пояснив віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві цифрової трансформації розробили платформу Дія.Engine, яка дозволить державним органам створювати публічні реєстри та полегшить управління ними.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-