Персонал OpenAI погрожує перейти в Microsoft, якщо керівництво не піде у відставку

Персонал OpenAI погрожує перейти в Microsoft, якщо керівництво не піде у відставку

Укрінформ
Майже всі співробітники OpenAI погрожують звільнитися услід за колишнім гендиректором Семом Альтманом і перейти до Microsoft, якщо чинне керівництво компанії не подасть у відставку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Понад 700 із 770 співробітників компанії штучного інтелекту (ШІ) OpenAI підписали у понеділок лист, адресований керівництву, у якому зазначили, що вони «не можуть працювати на людей або з людьми, яким бракує компетентності, розсудливості та турботи» про місію OpenAI та її співробітників.

У листі підписанти закликали кожного члена керівництва піти у відставку, а Альтмана поновити на посаді гендиректора, інакше співробітники можуть перейти до Microsoft.

Персонал OpenAI підкреслили, що Microsoft запевнив їх у наявності вакансій для усіх співробітників компанії ШІ.

На передодні публікації листа, багато співробітників OpenAI поширили однакові повідомлення у соцмережі Х із текстом «OpenAI ніщо без своїх людей», і на кілька з них Альтман відповів емодзі у вигляді серця.

Водночас головний виконавчий директор Salesforce Inc. Марк Беніофф запропонував у понеділок негайно прийняти на роботу дослідників, які залишають посади в OpenAI. Він додав, що Salesforce надасть відповідну компенсацію будь-якому дослідникові із OpenAI.

Читайте також: Інвестори тиснуть на OpenAI, аби та повернула Альтмана на посаду гендиректора

Як повідомлялося, Рада директорів компанії штучного інтелекту OpenAI звільнила Сема Альтмана з посади генерального директора через втрату впевненості в його здатності керувати компанією.

У компанії заявили, що Альтман не був «послідовно відвертим у своїх комунікаціях», що перешкоджає його здатності виконувати свої обов’язки.

20 листопада компанія Microsoft заявила, що наймає на роботу колишнього генерального директора OpenAI Сема Альтмана та співзасновника Грека Брокмана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-