Google веде перемовини про інвестиції в ШІ-стартап - Reuters

Google веде перемовини про інвестиції в ШІ-стартап - Reuters

Укрінформ
Американська компанія Google веде перемовини про інвестування сотень мільйонів доларів у Character.AI, у той час як швидко зростаючий стартап із розробки чат-ботів зі штучним інтелектом шукає капітал для навчання своїх моделей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, інвестиції, які можуть бути у вигляді конвертованих валют, поглиблять партнерство Character.AI із Google, у рамках якого стартап вже використовує хмарні сервіси Google і тензорні блоки обробки (TPU) для навчання своїх моделей.

Тензорний блок обробки (TPU) — це інтегральна схема специфічного застосування, яка призначена для прискорення розрахунків штучного інтелекту. Вона була розроблена компанією Google спеціально для машинного навчання нейронних мереж.

Читайте також: Samsung розробив чат-бот зі штучним інтелектом

Google і Character AI не відповіли на запити про коментарі.

Зазначається, що заснований колишніми співробітниками Google Ноамом Шазіром і Даніелем Де Фрейтасом, Character.AI дозволяє людям спілкуватися з віртуальними версіями знаменитостей, як-от співачка Біллі Айліш, або персонажами аніме, водночас створюючи власні чат-боти та помічників зі штучним інтелектом.

Стартап безкоштовний у використанні, але пропонує модель підписки у розмірі 9,99 долара США на місяць для користувачів, які хочуть пропустити віртуальну чергу, щоб отримати доступ до чат-бота.

Читайте також: Humane представила пристрій зі штучним інтелектом як «заміну» смартфона

Як повідомляв Укрінформ, Microsoft на нетривалий час забороняла своїм працівникам користуватися ChatGPT, зокрема, закривши доступ до нього на корпоративних пристроях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-