Microsoft тимчасово забороняла своїм працівникам використовувати ChatGPT

Microsoft тимчасово забороняла своїм працівникам використовувати ChatGPT

Укрінформ
Microsoft на нетривалий час забороняла своїм працівникам користуватися ChatGPT, зокрема закривши доступ до нього на корпоративних пристроях.

Про це повідомляє CNBC, передає Укрінформ.

"Через проблеми з безпекою та даними низка інструментів штучного інтелекту більше недоступні для використання співробітниками", - йшлося у повідомленні на внутрішньому сайті Microsoft.

Компанія заявила, що хоч Microsoft інвестував у OpenAI і ChatGPT має вбудовані засоби захисту для запобігання неналежному використанню, все ж "вебсайт є стороннім зовнішнім сервісом", тож працівникам компанії рекомендують "бути обережними під час його використання через ризики для конфіденційності та безпеки". Рекомендація також стосується і інших зовнішніх сервісів ШІ, таких як Midjourney або Replika.

Читайте також: Microsoft планує додати у Windows 10 помічника на основі штучного інтелекту

Згодом у Microsoft заявили, що тимчасове блокування ChatGPT було помилкою, яка виникла в результаті тестування систем для великих мовних моделей.

"Ми тестували системи контролю кінцевих точок для LLM і ненавмисно ввімкнули їх для всіх співробітників. Ми відновили роботу незабаром після того, як виявили помилку. Закликаємо співробітників і клієнтів використовувати такі сервіси, як Bing Chat Enterprise і ChatGPT Enterprise, які мають більш високий рівень захисту конфіденційності та безпеки", - сказав представник компанії.

Читайте також: ChatGPT тепер може генерувати зображення та шукати відповіді в інтернеті

Оновлення Microsoft рекомендує людям використовувати власний інструмент Bing Chat на основі моделі штучного інтелекту OpenAI. Цього року Microsoft повідомила про випуск оновлень ОС Windows і додатків Office, які використовують переваги сервісів OpenAI, які, в свою чергу, працюють на хмарній інфраструктурі Microsoft Azure.

Як повідомляв Укрінформ, Microsoft планує впровадити свого персонального асистента на основі штучного інтелекту Copilot для операційної системи Windows 10.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-