На Юпітер запустили космічний корабель ESA

На Юпітер запустили космічний корабель ESA

Фото, відео
Укрінформ
Європейське космічне агентство (ESA) запустило у п’ятницю, 14 квітня, ракету-носія Ariane 5 з місією JUICE для дослідження Юпітера та його супутників у космосі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила ESA у Твіттері.

«Запуск Ariane 5 з місією JUICE 14 квітня 2023 року. Пункт призначення: Юпітер», - заявили в Агентстві.

Space.com зазначає, що запуск ракети-носія Ariane 5 від компанії Arianespace був здійснений з космодрому у французькій Гвіані о 14.15 за київським часом.

Космічний корабель JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer) прибуде до Юпітера в липні 2031 року і проведе наступні три з половиною роки, обертаючись навколо планети, здійснюючи близькі прольоти повз трьох із чотирьох її головних супутників: Європи, Ганімеди й Каллісто.

Оскільки корабель Europa Clipper від NASA, який запускається наступного року, вже буде детально вивчати Європу на той час, JUICE здійснить лише два обльоти цього потенційно життєво важливого супутника та зосередить більшу частину свого часу на Ганімеді та Каллісто.

У грудні 2034 року космічний корабель JUICE спробує змінити орбіту, рухаючись від Юпітера до Ганімеди, найбільшого природного супутника планети, а також найбільшого місяця в Сонячній системі.

Таким чином, JUICE стане першим космічним кораблем в історії, який обертається навколо Місяця, відмінного від Місяця Землі.

Як повідомляв Укрінформ, японський космічний стартап Ispace Inc. заявив у середу, що його посадочний модуль може приземлитися на Місяці вже 26 квітня, що зробить його першою приватною компанією світу, яка досягла супутника Землі.

Фото: ESA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-