Споживання електроенергії значно знизилося – Укренерго

Споживання електроенергії значно знизилося – Укренерго

Укрінформ
Станом на 11:00 27 березня споживання електроенергії значно нижче, ніж у понеділок минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Споживання значно нижче, ніж у понеділок минулого тижня, що пов'язано зі значним потеплінням та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах. Переведення на літній час, яке відбулося в ніч на неділю, на роботу енергосистеми суттєво не впливає», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Активна робота гідроелектростанцій зберігається протягом доби і додатково зростає, покриваючи пікові години споживання в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії.

Читайте також: Україна протягом року проведе роботи із захисту розподільчої та генеруючої енергомереж — Шмигаль

У Житомирській області через значні пошкодження мереж, внаслідок неодноразових атак росіян, застосовуються обмеження споживання.

«В інших регіонах обмежень у мережах Укренерго, які б призводили до необхідності обмеження споживання, немає. Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі», – додали в компанії.

Читайте також: Енергетикам Миколаївщини передали 680 тонн обладнання для ремонту – Галущенко

Як повідомлялося, станом на ранок 27 березня енергосистема України продовжує працювати без обмежень споживачів із резервом потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-