Загарбники після 1 липня звільнятимуть жителів Луганщини, які відмовляються від паспортів рф

Загарбники після 1 липня звільнятимуть жителів Луганщини, які відмовляються від паспортів рф

Укрінформ
На тимчасово захопленій росіянами території Луганської області "трудові відносини" з людьми без російського громадянства зберігаються до 1 липня.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"Продовжується порушення міжнародного права на тимчасово окупованих територіях. Загарбниками посилено тиск на працівників підконтрольних органів, установ, організацій, підприємств для примушення отримання паспорта рф", - ідеться в повідомленні.

Відповідно до постанови уряду рф № 2571, після 1 липня застосовуватимуться норми російського трудового законодавства, визначені для іноземних громадян та осіб без громадянства.

Крім того, повідомили в ОВА, до лікарні у Троїцькому прибули близько 140 важкопоранених загарбників.

У Старобільську російські війська також переобладнали хірургічне відділення багатопрофільної лікарні у військовий госпіталь для надання спеціалізованої допомоги пораненим.

"Місцеве населення, серед якого переважно люди похилого віку, не має можливості звернутися до лікаря. Також у будівлі проживають російські військові лікарі", - сказано в повідомленні.

Читайте також: На окупованих територіях Запоріжжя загарбники посилюють видачу паспортів рф

В ОВА підкреслили, що від ворожих атак минулої доби знову потерпала Білогорівка. "Якщо брати лінію Луганського фронту загалом, то росіяни активізують там свої дії, не припиняють масовані артилерійські обстріли населених пунктів і позицій наших військових", - заявив виконувач обов’язків начальника обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Він зазначив, що воюють регулярні війська - мотострілецькі, повітрянодесантні, а також так звана "народна міліція лнр", тому і втрати в них дещо менші, ніж на Донеччині, де переважно задіяні "вагнерівці".

"Втім, особовий склад й техніка противника зменшуються щодня. Так, хлопці з 92-ї ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка знешкодили на нашому напрямку російський комплекс радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель", - повібдомив Смирнов.

Як повідомляв Укрінформ, у Троїцькому Луганської області до моргу центральної районної лікарні за минулу добу привезли близько 100 тіл загиблих росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-