Презентація курсу

Презентація курсу "Як оцінити шкоду довкіллю від російської збройної агресії" на Prometheus

Укрінформ
28 березня, 11:00 -  презентація курсу "Як оцінити шкоду довкіллю від російської збройної агресії" на Prometheus.

Організатори: Мережа захисту національних цінностей "АНТС", Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікер: Олена Сас - керівниця проєкту Мережі «ANTS».

Лектори курсу: Оксана Абдулоєва - доцентка Інституту біології та медицини Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат біологічних наук, членкиня експертної групи з розробки наукових рекомендацій до фіксації та оцінки шкоди довкіллю від війни при Державній екологічній інспекції; Марія Ільїна - завідувач відділу екосистемного оцінювання природно-ресурсного потенціалу Інституту економіки природокористування та сталого розвитку НАН України, доктор економічних наук; Олена Крамаренко - заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України; Олег Листопад - журналіст, еколог, офіцер ЗСУ у відставці.

Коротко. Шкода та збитки довкіллю України внаслідок війни, яку розв’язала проти нашої держави росія набуло небачених масштабів. Але для притягнення агресора до відповідальності замало емоцій. Потрібні факти, докази, цифри. Наш курс навчає тому, як фіксувати факти і докази та як обраховувати збитки, надаючи цьому вигляду переконливих цифр, отриманих за офіційними методиками.

З цього курсу ви дізнаєтесь:

• як здійснюється технічна оцінка шкоди, завданої довкіллю російською збройною агресією (виявлення та фіксація фактів, збір доказів тощо);

• як проводиться економічна оцінка збитків, які методики застосовуються та як здійснити обрахунки (для цього досить володіти шкільним курсом математики);

• які закони, постанови та інші нормативні акти допомагають у цій роботі та як ними можна скористатися;

• як правильно говорити (писати, знімати, показувати) про наслідки війни росії проти України для довкілля та здоров’я людей.

Найуспішніші слухачі курсу будуть запрошені для участі у літній Екошколі, де матимуть можливість удосконалити свої знання у живому спілкуванні з викладачами курсу.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Оцінка шкоди довкіллю від агресії рф: для українців створили безкоштовний курс

Мережа захисту національних інтересів ANTS спільно з платформою Prometheus запускають безкоштовний курс «Оцінка шкоди довкіллю від російської агресії».

Презентація курсу відбулась у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми розробили курс і розмістили його на платформі Prometheus для того, щоб якомога більше людей змогли з ними ознайомитись. Адже питання оцінки шкоди, завданої довкіллю, його економічний аспект, а також правові наслідки – це важливий момент щодо притягнення росії до відповідальності», - зазначила керівниця проєкту Мережі ANTS Олена Сас.

У межах курсу учасники дізнаються, як здійснюється технічна/економічна оцінка шкоди/збитків; які методики застосовуються та як здійснити обрахунки; які закони, постанови та інші нормативні акти допомагають у цій роботі; як правильно говорити, показувати та писати про наслідки війни росії проти України для довкілля та здоров’я людей.

Долучитись до курсу можуть громади, представники місцевого самоврядування, власники підприємств, фахівці державних та комунальних установ, науковці заповідників та національних парків, лісівники і водники, природоохоронці, журналісти та блогери.

Найуспішніші слухачі курсу будуть запрошені для участі в літній Екошколі, де матимуть можливість удосконалити свої знання у живому спілкуванні з викладачами курсу. Також кожен з учасників зможе отримати сертифікат про його завершення (реєстрація тут).

«Цей проєкт ми реалізували за кошти платників податків США. Нас профінансувало Бюро з питань демократії, прав людини та праці (DRL) Державного департаменту США. Це міжнародна участь в оцінці збитків та їх подальшому відшкодуванні», - резюмувала представниця ANTS.

Як повідомлялось, за понад рік повномасштабного вторгнення російська агресія завдала збитків українському довкіллю вже більш як на 2 трлн грн.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-