Укрзалізниця модернізувала перший український електропоїзд

Укрзалізниця модернізувала перший український електропоїзд

Фото
Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» на власних потужностях модернізувала перший український електропоїзд ЕПЛ9Т. Він може вмістити 964 пасажири та здатен розвивати швидкість до 120 км/год.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу УЗ у Телеграмі.

«Після капітального ремонту цей електропоїзд, виготовлений на українському заводі Луганськтепловоз, поповнив перелік відновлених приміських поїздів Укрзалізниці. Цей поїзд ми зробили максимально зручним для пасажирів», - ідеться в повідомленні.

Відтепер електропоїзд має пандуси в кожному головному вагоні, інклюзивні вбиральні (зі сповивальними столиками), місця для перевезення велосипедів (24 місця у всьому поїзді), встановленні USB/Type-C порти для зарядки гаджетів.

Також облаштовані спеціальні місця для сидіння пасажирів з інвалідністю, зовнішні та внутрішні системи відеоспостереження, освітлення зон посадки та висадки пасажирів.

Читайте також: Укрзалізниця відновлює роботу «Буковельського експреса»

Як повідомлялось, ЕПЛ9Т – український електропоїзд виробництва Луганського тепловозобудівного заводу. Він працює від контактної мережі змінного струму 25 кВ 50 Гц. Конструкційна швидкість електропоїзда - 130 км/год, максимальна для експлуатації - 120 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-