Сенат США схвалив заборону TikTok на телефонах чиновників

Сенат США схвалив заборону TikTok на телефонах чиновників

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США одностайно проголосувала за проєкт закону, який забороняє використання популярного застосунку TikTok на державних телефонах і пристроях - з огляду на безпеку та приналежність цієї мережі китайським виробникам.

Голосування відбулося в середу, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

«Закон про заборону TikTok на державних пристроях, внесений сенатором-республіканцем Джошем Хоулі, був ухвалений одностайно у середу, тобто жоден  із сенаторів не заперечував проти нього», - підкреслюється у повідомленні.

Законодавчий акт передбачає заборону завантаження або використання TikTok на будь-якому пристрої, виданому для службового користування Сполученими Штатами чи державною корпорацією.

«TikTok – це троянський кінь Комуністичної партії Китаю. Це серйозний ризик для безпеки Сполучених Штатів», - заявив у цьому зв’язку автор законопроєкту сенатор Ґоулі. Він також закликав адміністрацію Байдена й демократів підтримати цю ініціативу.

Читайте також: Маск оголосив «амністію» заблокованим акаунтам у Twitter

Голосування в Конгресі США відбулося після того, як у щонайменше 13 штатах місцева влада ввела подібну заборону.

Як повідомлялося, соціальна мережа TikTok, яка базується на поширенні коротких відеороликів, належить китайській компанії ByteDance. Раніше сенатор-республіканець Марко Рубіо виступив з ініціативою взагалі заборонити користування TikTok на території Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-