Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Штучний інтелект та цифрові навички: як технологічні рішення працюють на перемогу України

Штучний інтелект та цифрові навички: як технологічні рішення працюють на перемогу України

Укрінформ
Ми боремося з армією, яка переважає за чисельністю та кількістю техніки. Натомість для всього світу відкривається технологічна та цифрова Україна.

Ми постійно шукаємо інноваційні рішення, які допоможуть отримати перевагу на полі бою та пришвидшити перемогу України. Самостійно розвиваємо military-tech-напрям та залучаємо до співпраці світові компанії. І вже маємо результати нових домовленостей.

75 млн доларів підтримки від Amazon Web Services. Це хмарні технології, безпека державних даних та безперебійні держпослуги для українців.

Amazon Web Services з перших днів повномасштабної війни допомогла цифровій інфраструктурі країни вистояти. Компанія надала сервіси для зберігання близько 100 державних реєстрів. Це дало змогу зберегти всі дані та забезпечити безперебійну роботу держави навіть під обстрілами чи під час відключень електрики.

Цьогоріч під час зустрічі в США команда Мінцифри підписала меморандум з Amazon Web Services на 2023 рік. Це допоможе й надалі працювати з хмарними технологіями компанії та зберігати дані з реєстрів. Усе це робить цифрову державу стійкішою та невразливою до можливих кібератак ворога. Як результат – уряд працює, українці отримують держпослуги.

Співпраця з USAID. Ще більше антикорупційних сервісів, які економлять бюджет держави та розвивають демократичне суспільство

З перших днів роботи Мінцифри нашим топ пріоритетом є боротьба з корупцією. Ми будуємо державу, де уряд працює відкрито та прозоро. Де навіть мінімальна побутова корупція автоматично зникає, бо всі послуги можна отримати онлайн, без взаємодії з чиновником.

Ми вже зробили значну частину роботи у цьому напрямі спільно з партнерами та донорами. Наприклад, разом з USAID провели революційну реформу сфери будівництва, яка вважалася однією з найбільш корумпованих. Цифровізація сфери дала змогу державі зекономити 3 млрд гривень за рік.

На зустрічі з головою агенції USAID Самантою Пауер обговорили майбутню співпрацю у впровадженні антикорупційних сервісів та розвитку Дії. 80% послуг в Дії ми запустили саме завдяки підтримці USAID. З останніх вагомих результатів – Реєстр пошкодженого майна. Українці можуть подати заяву в Дії, дані надсилаються в реєстр. Потім в ньому зберігатимуться дані для швидкого післявоєнного відновлення України.

2 млн доларів від Google на цифрову освіту в Україні. Українці зможуть отримати цифрові навички та опанувати нові професії.

Минулого тижня до партнерів платформи Дія.Цифрова освіта долучився Google.org. Протягом 2 років компанія проінвестує в розвиток цифрової освіти України $2 млн.

Дія.Цифрова освіта – це революційний проєкт, який дає змогу безоплатно отримувати цифрові навички. Тобто людина може просто зі смартфона переглянути освітні серіали, набути нових навичок та згодом знайти нову роботу. На грант від Google.org плануємо відзняти близько 100 нових освітніх серіалів. Зокрема, і з програми перенавчання. Додати контент англійською, запустити освітній застосунок, використовувати інтерактивні симулятори.

Окрім цього, інтегруємо штучний інтелект у процес навчання, щоб на платформі автоматично підбирався контент, враховуючи навички та побажання українців. Безпрецедентний досвід у світі.

Завдяки цифровим навичкам українці зможуть опанувати нові професії. Як результат – в Україні швидше знизиться рівень безробіття серед ВПО.

Використання технологій системи розпізнавання облич російських окупантів Clearview AI. Більше інноваційних рішень – швидша перемога України.

Під час повномасштабної війни світ побачив технологічну та цифрову Україну. Країну, яка бореться з однією з найбільших армій. Однак ми маємо значну перевагу, адже за нами – технологічні рішення. Одне з таких – система розпізнавання Clearview AI.

Штучний інтелект дає змогу ідентифікувати російських військових злочинців, а також посилити безпеку блокпостів.

Співпраця з найбільшою розвідувальною компанією Recorded Future. Українські військові отримують більше інформації про ворога та змінюють воєнні стратегії.

З перших днів повномасштабного вторгнення ми шукаємо технологічні рішення, які дають змогу нашим військовим отримати перевагу на полі бою. У цьому напрямі ми здобули потужну підтримку від компанії Recorded Future.

Україна отримає розвідувальну платформу та підтримку спеціалістів, які консультуватимуть команду Мінцифри. Разом посилюватимемо кіберзахист та працюватимемо над революційними розробками, які можна застосовувати в Україні. А після перемоги зможемо експортувати наш досвід по всьому світу.

Зараз акумулюємо ресурси всередині країни. Залучаємо топові компанії до підтримки України, шукаємо технологічні рішення та інноваційні продукти, які наближають нашу перемогу. Зі свого боку держава робить все можливе, щоб технології швидше впроваджувалися на полі бою. Для цього Уряд прийняв постанову, яка дозволяє виробникам БПЛА легше отримати дозвіл на дослідну експлуатацію, щоб в подальшому Міноборони могли купувати їхні дрони. Ми вже запропонували подальші зміни, які допоможуть боротися з бюрократією.

Разом зі спеціалістами з усього світу працюємо над розвитком military-tech. Паралельно презентуємо власні розробки, показуємо всьому світові Україну як цифрову державу з неймовірним людським потенціалом.

Михайло Федоров 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-