Компанія Baykar випробувала новий реактивний безпілотник з українським двигуном

Компанія Baykar випробувала новий реактивний безпілотник з українським двигуном

Відео
Укрінформ
Турецька компанія Baykar провела випробування нового бойового безпілотника Bayraktar Kızılelma, який має двигуни українського виробництва.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Anadolu.

Про перші випробування повідомив технічний директор і співвласник компанії Сельчук Байрактар, оприлюднивши відео з випробувань нового БпЛА. На відео Kızılelma здійснює першу пробіжку злітною смугою.

У компанії кажуть, що зробили ще один важливий крок у процесі розробки Bayraktar Kızılelma, який стане першим безпілотним військовим літаком Туреччини.

Читайте також: Турецький безпілотний винищувач Kızılelma готують до першого польоту

Bayraktar Kızılelma розробляється як надзвуковий безпілотник з турбореактивним двигуном, який може нести 1,5 тисячі кг корисного навантаження (озброєння, пристрої тощо). Його заявлена максимальна швидкість — 900 км/год, дальність польоту — 930 км, а робоча висота понад 10 км. У повітрі він може працювати пʼять годин.

На початку тижня успішно пройшло випробування безпілотника зі страхувальними тросами, а сьогодні, 20 листопада, — без тросів.

Раніше в компанії повідомляли, що безпілотник здійснить свій перший проліт не раніше 2023 року. Він має двигуни українського виробництва АІ-322Ф та АІ-25ТЛТ.

Читайте також: Виробник «Байрактарів» може допомогти Україні в боротьбі з іранськими дронами

Розробники кажуть, що Kızılelma буде оснащений реактивним двигуном та зможе злітати й приземлятись на кораблях із короткими злітно-посадковими смугами, зокрема на флагманський десантний корабель Туреччини TCG Anadolu, який іще будується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-