ДСНС радить установити на смартфони застосунок «Розмінування України»

ДСНС радить установити на смартфони застосунок «Розмінування України»

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян установити мобільний застосунок “Розмінування України”, який попереджає про загрозу при наближенні до небезпечних ділянок.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомляє у Телеграмі.

“Мобільний застосунок “Розмінування України”, розроблений ДСНС спільно з партнерами, має зайняти місце на смартфоні кожного українця. Адже він справді може врятувати вам життя”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що за допомогою додатка можна відстежувати місця виявлення вибухонебезпечних предметів (ВНП). Інтерактивна мапа показує можливі та вже підтверджені небезпечні зони, до яких не слід підходити, а при наближенні до таких ділянок застосунок одразу попередить про загрозу.

Також у додатку можна оперативно сповістити співробітників ДСНС про виявлення вибухових чи підозрілих предметів і викликати саперів для перевірки та знешкодження небезпечних знахідок.

Читайте також: ООН допоможе Україні з розмінуванням

Застосунок “Розмінування України” має розгорнутий каталог найбільш розповсюджених ВНП. У додатку є інструкція, яка пояснює, що потрібно робити при їх виявленні.

Завантажити додаток можуть користувачі як Android, так і Apple.

Як повідомляв Укрінформ, на звільнених від росіян територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей рятувальники вже знищили понад 40 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-