У Держспецзв’язку надали поради на випадок злому облікового запису в Google

У Держспецзв’язку надали поради на випадок злому облікового запису в Google

Укрінформ
У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації надали поради, що робити, якщо обліковий запис у Google був зламаний.

Як передає Укрінформ, про це Держспецзв’язку повідомляє у Телеграмі.

"У багатьох випадках система Google попереджає користувача про будь-які підозрілі дії з акаунтом. Проте слід звертати увагу і не на очевидні ознаки, які можуть вказувати на те, що обліковий запис був зламаний", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Держспецзвязку порадили, як убезпечити гаджети від вірусів

На злом, зокрема вказує зміна особистих даних в обліковому записі (наприклад, номера телефона) або інших налаштувань, яких користувач не робив. У переліку активних сеансів може відображатися невідомий пристрій. На злом також вказує зникнення отриманих листів у поштовій скриньці або поява “чужих” листів у папці “Надіслані”, або невідомі користувачі отримують доступ до файлів Google Диска, хоча його не надавали.

Якщо користувач не втратив доступ до акаунта, в першу чергу він має змінити пароль до облікового запису, а також усі ідентичні паролі для інших додатків та сайтів і паролі, збережені в акаунті Google.

Потім потрібно переглянути перелік пристроїв, на яких здійснено вхід до акаунту (Безпека – Ваші пристрої – Управління всіма пристроями) і видалити усі незнайомі та неактивні. Слід перевірити всі налаштування та виправити незнайомі зміни, якщо вони є.

Читайте також: Унаслідок масованої атаки рф загинули чотири працівники Держспецзв'язку

"Якщо доступ до облікового запису втрачений, скористайтеся функцією відновлення акаунту. Щоб довести, що ви власник, потрібно відповісти на кілька запитань", - зазначили у Держспецзв’язку.

Щоб убезпечитись від злому, варто подбати про захист акаунту Google заздалегідь: встановити надійний пароль, налаштувати двофакторну автентифікацію, зазначити резервний номер телефону та адресу електронної пошти для відновлення у разі злому. Також потрібно активувати функцію покращеного безпечного перегляду вебсайтів – вона дозволяє ефективніше захищатися від фішингу і шкідливого програмного забезпечення.

"Радимо звертати увагу і на листи-сповіщення від системи безпеки Google. Переконайтеся, що це не замасковане фішингове повідомлення від хакерів – уважно перевіряйте адресу відправника", - додали у Держспецзв’язку.

Як повідомляв Укрінформ, у Держспецзв’язку нагадали, як убезпечити гаджети від вірусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-