Астероїд, в який врізався зонд NASA, залишив «хвіст» уламків у 10 тисяч кілометрів

Астероїд, в який врізався зонд NASA, залишив «хвіст» уламків у 10 тисяч кілометрів

Укрінформ
Астероїд Діморф, в який американське космічне агентство NASA навмисно спрямувало космічний апарат у рамках випробування захисту Землі від зіткнень з космічними тілами, залишив після зіткнення слід з уламків завдовжки 10 тисяч кілометрів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Як зазначається, наслідки навмисного удару зонду NASA Dart з Діморфом, супутником астероїда Дідім, зафіксував наземний телескоп Southern Astrophysical Research (SOAR) у Чилі.

На зображеннях можна побачити слід з уламків, який простягається на понад 10 тисяч кілометрів і, як очікується, буде ставати ще довшим, поки повністю не розсіється і стане схожим на інший космічний пил.

«Неймовірно, наскільки чітко ми можемо сфотографувати структуру та масштаби наслідків у наступні дні», - заявив астроном Тедді Карета, який брав участь у дослідженні.

Читайте також: Hubble показав «космічний танець» двох галактик

За словами Майкла Найта з Дослідницької лабораторії Військово-морського флоту США, сліди уламків будуть спостерігатися протягом найближчих тижнів і місяців.

Як повідомлялося, 24 листопада минулого року NASA спільно з компанією SpaceX успішно запустили в космос ракету-носій Falcon 9 з апаратом місії Double Asteroid Redirection Test (DART). Місія NASA з перенаправлення астероїдів - перша спроба перевірити, чи можливо змінити курс небесного тіла.

Наприкінці вересня NASA навмисно спрямувало космічний апарат в астероїд під час випробування першої у світі планетарної оборонної системи, розробленої для запобігання потенційних зіткнень метеоритів із Землею.

Сплановане зіткнення сталося через 10 місяців після запуску DART.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-