Ракета компанії Blue Origin вибухнула після запуску - корабель приземлився з парашутом

Ракета компанії Blue Origin вибухнула після запуску - корабель приземлився з парашутом

Укрінформ
Ракета New Shepard космічної компанії Джеффа Безоса Blue Origin зазнала аварії незабаром після старту в понеділок, відкинувши свою вантажну капсулу в безпечне місце перед тим, як впасти в пустелю Техасу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що ракета New Shepard без людей на борту стартувала з місця запуску у Західному Техасі в рамках 23-ї місії компанії Blue Origin, яка мала на меті повести фінансовані NASA експерименти у космосі в умовах мікрогравітації.

Однак трохи більше ніж через хвилину після старту на висоті трохи більше 8 км над Землею двигуни ракети-носія New Shepard несподівано спалахнули. Система від’єднання двигуна капсули спрацювала майже миттєво, відштовхнувши корабель від несправної ракети, перш ніж приземлитися без пошкоджень з допомогою парашуту.

Читайте також: Управління авіації США визнало Безоса та Бренсона астронавтами

За даними Федерального управління цивільної авіації США (FAA), яке контролює та регулює безпеку стартового майданчика, ракета-носій розбилася у визначеній небезпечній зоні. Польоти ракет New Shepard компанії Blue Origin будуть припинені, доки FAA не підпише результати розслідування аварії, яке проводить компанія, додали у відомстві.

Ракетно-капсульна система New Shepard загалом перевезла 31 людину в рамках бізнесу суборбітального космічного туризму Blue Origin, в якому клієнти за плату запускаються на висоту близько 100 км на кілька хвилин мікрогравітації на межі космосу, перш ніж їх капсула повертається на землю під парашутами.

Читайте також: Менше ніж за годину: Amazon доставлятиме замовлення дронами

Мільярдер Джефф Безос, який заснував Blue Origin у 2000 році, був одним із перших пасажирів, які літали на New Shepard під час його дебютної місії з екіпажем у 2021 році.

Для ракети, що зазнала аварії в понеділок, це був дев’ятий політ у космос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-