Meta розробила систему на основі штучного інтелекту для перевірки джерел у Вікіпедії

Meta розробила систему на основі штучного інтелекту для перевірки джерел у Вікіпедії

Укрінформ
Компанія Meta Platforms розробила систему на основі штучного інтелекту (ШІ), яка може сканувати статтю у Вікіпедії, аналізувати джерела, на які посилається стаття, та визначати, чи потрібно змінити деякі з них.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє SiliconANGLE.

Зазначається, що редактори Вікіпедії працюють над тим, щоб інформація у статті Вікіпедії була точною, перевіряючи джерело, з якого було процитована ця інформація. Перевірка всіх джерел, цитованих у статті, може зайняти багато часу.

Система на основі штучного інтелекту від Meta має на меті полегшити роботу редакторів Вікіпедії, частково автоматизувавши перегляд джерел у статтях. Система може просканувати статтю та визначити, чи є в ній частина інформації, що підкріплена сумнівним джерелом. Крім того, вона може рекомендувати більш релевантні джерела.

Читайте також: У росії завели нові справи на Google та Meta

Наприклад, стаття у Вікіпедії про певний продукт компанії Apple може випадково посилатися на сторінку вебсайту Apple, де обговорюється зовсім інший продукт. Розроблена система може визначити, що таке джерело є неправильним, і порекомендувати правильну сторінку на вебсайті Apple, на яку має посилатися стаття у Вікіпедії.

Читайте також: У Вікіпедії з'явилася сторінка про «рашизм» як ідеологію російського режиму влади

Meta навчила цю систему виявляти помилкові джерела, навчивши її на чотирьох мільйонах фрагментів тексту інформації з Вікіпедії. Крім того, Meta створила базу даних під назвою Sphere, яка містить 134 мільйони документів, отриманих із відкритої мережі. Коли система на основі ШІ знаходить сумнівне джерело в статті Вікіпедії, то шукає в даних Sphere, щоб знайти більш відповідне.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Apple придбала стартап AI Music, який розробив платформу, здатну створювати пісні за допомогою штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-