Керований штучним інтелектом тримаран перетнув Атлантичний океан

Керований штучним інтелектом тримаран перетнув Атлантичний океан

Укрінформ
Автономний тримаран Mayflower Autonomous Ship (MAS), що керувався штучним інтелектом на борту, перетнув самостійно Атлантичний океан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Мета поїздки Mayflower Autonomous Ship полягала в тому, аби повторити маршрут відомомого англійського приватного пасажирського судна Mayflower, яке 1620-го року перевозило переселенців-пілігримів з міста Плімут (Англія) до Плімуту в Массачусетсі (США). Тоді ця подорож зайняла понад два місяці.

Mayflower Autonomous Ship розпочав свій рух ще 29 квітня, і очікувалося, що його поїздка займе 2-3 тижні. Проте через технічні проблеми на борту, його перенаправили до Галіфаксу (Канада), куди він тільки у неділю, 5 червня, прибув.

Зазначається, що сам 15-метровий тримаран, який отримає живлення від сонячної енергії, здатний розвивати швидкість до 20 км/год і керується штучним інтелектом на борту, був створеним компанією IBM.

При цьому оригінальний Mayflower був 30-метровим дерев’яним судном з брезентовими вітрилами і максимальною швидкістю в 6 км/год. Воно перевозило 102 пасажири та близько 30 членів екіпажу.

Читайте також: Місця воєнних злочинів в Україні допомагають зберегти 3D-технології та штучний інтелект

Як повідомляв Укірформ, робот зі штучним інтелектом Roameo охоронятиме парк розваг Six Flags Magic Mountain, який знаходиться у Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія.

Фото: OLIVER DICKINSON для IBM/PROMARE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-