У національному роумінгу можна буде користуватись інтернетом

У національному роумінгу можна буде користуватись інтернетом

Укрінформ
Абоненти українських мобільних операторів зможуть користуватися інтернетом при підключенні до національного роумінгу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Телеграмі.

Зазначається, що національний роумінг дозволяє при зникненні зв’язку одного оператора підключатися до мережі іншого. Тепер абоненти можуть користуватися не лише голосовими дзвінками й SMS, а й мобільним 2G/3G інтернетом на швидкості до 512 кбіт/с, щоб обмінюватися повідомленнями в месенджерах або шукати інформацію в інтернеті.

Тарифікація послуг у національному роумінгу зберігається відповідно до тарифного плану оператора, послугами якого користується абонент.

Для абонентів lifecell національний роумінг працює автоматично. Якщо підключення до мережі іншого оператора не відбувається – необхідно здійснити ручні налаштування. Абоненти Київстар та Vodafone можуть скористатись цією опцією, здійснивши ручні налаштування на смартфоні.

Як повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України у Телеграмі, національним роумінгом можуть користуватися абоненти всіх вітчизняних мобільних операторів

Для того, щоб підключитися до мережі іншого оператора, потрібно:

  • відключити автовибір мережі на Android: Налаштування — Мобільна мережа (чи Підключення) — Оператор або на iOS: Параметри — Стільникові дані — Вибір мережі;
  • знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL;
  • якщо зареєструватися не вдалося, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу;
  • перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні обмежено розмови з українських сім-карток в росію, щоб загарбники не мали змогу передавати інформацію з українських телефонів в рф та білорусь.

Національний роумінг повноцінно запрацює в Україні з 14 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-