Starlink можна буде використовувати у цивільних та військових цілях - Держспецзв’язку

Starlink можна буде використовувати у цивільних та військових цілях - Держспецзв’язку

Укрінформ
У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації заявили, що супутниковий інтернет Starlink можна буде використовувати у цивільних та військових цілях.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держспецзв’язку.

Зазначається, що Starlink - це проєкт компанії Ілона Маска SpaceX, який за допомогою мережі супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Запустили його у 2020 році в США та Канаді.

Ці супутники на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. З наземними станціями та терміналами користувачів зв'язок забезпечується Ка-антенами через радіодіапазони із частотою 12 ГГц.

Швидкість такого інтернету - до 1 Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі. «Працює майже як наш спецзв'язок. Starlink можна буде використовувати у цивільних та військових цілях», - наголосили в Держспецзв’язку.

Як повідомляв Укрінформ, засновник компанії SpaceX Ілон Маск відповів згодою на прохання міністра цифрової трансформації Михайла Федорова забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-