Перший турецький електрокар збиратимуть 250 роботів

Перший турецький електрокар збиратимуть 250 роботів

Укрінформ
На автозаводі Togg, який вироблятиме перший турецький електрокар власної розробки, збірку автівок здійснюватимуть 250 роботів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sabah.

«Ми продовжуємо інвестувати в рамках визначеного плану. Всього на об’єкті буде 250 роботів», - повідомив генеральний директор групи «Турецькі автомобілі» (Togg) Гюрджан Каракаш.

Обладнання виробничих потужностей на будівельному майданчику планують завершити у наступному році.

«Обладнання виробничих потужностей, де зараз працюють близько двох тисяч людей, планується завершити у травні 2022 року. На цей час розпочато встановлення 62 роботів», - повідомив гендиректор.

Пробне виробництво розпочнеться в липні 2022 року, перший серійний автомобіль зійде з конвеєра в IV кварталі наступного року. До 2030 року заплановано випуск 1 мільйона автомобілів 5 різних моделей.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні цього року перший турецький електрокар демонстрували на виставці аерокосмічної техніки та технологій TEKNOFEST у Стамбулі.

Компанія Togg була заснована у 2018 році. У грудні 2019 року дві моделі електрокара Togg – кросовер та седан - були представлені вперше. Їх потужність 200 та 400 к.с. Завдяки технологіям, які використовуватимуть при виробництві батареї, термін її служби складатиме 8 років, запас ходу одного заряду - 300 та 500 км (для різних конфігурацій). Заряд батареї на 80% триватиме 30 хвилин. Вартість проєкту оцінюють у 3,7 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-