Одеські ліцеїсти пройшли відбір до космічного проєкту Ілона Маска

Одеські ліцеїсти пройшли відбір до космічного проєкту Ілона Маска

Відео
Укрінформ
Учні Рішельєвського ліцею проведуть наукове дослідження щодо формування кристалів кров'яної солі, яка використовується у реактивних двигунах, як у земних, так і в умовах невагомості, завдяки участі в орбітальному проєкті Ілона Маска.

Про це розповіла керівниця проєкту, викладачка фізики ліцею Анастасія Маслечко в ефірі Live Studio, передає Укрінформ.

«Пропозиція ліцеїстів Микити Скрипника та Андрія Гриба здійснити наукове дослідження щодо зростання кристалів кров'яної солі (в умовах космосу – ред.) була підтримана Малою академією наук України, пізніше зацікавила американських учених і пройшла відбір до участі в 16-й місії космічних проєктів Ілона Маска», - зазначила викладачка фізики ліцею.

За словами Маслечко, після цього нам дали шанс оформити участь у проєкті, герметизувати мінілабораторію для доставки ракетою компанії Ілона Маска SpaceX Falcon 9 з мису Канаверал на міжнародну космічну станцію, де протягом двох тижнів і буде здійснено дослідження.

Дослідження, яке дозволить з’ясувати чи впливає невагомість на формування кристалів кров'яної солі, їх розміри і форму в умовах невагомості, відбуватиметься водночас у земних і космічних умовах – на станції його здійснять у 2022 році американські астронавти під контролем ліцеїстів завдяки встановленню прямого зв'язку з Одесою.

Після завершення дослідження порівняють результати впливу невагомості на формування кристалів кров'яної солі, які використовуються у реактивних двигунах, а також у глюкометрах для діабетиків.

Викладачка фізики Рішельєвського ліцею додала, що цьогорічними переможцями конкурсу Малої академії наук та учасниками міжнародного проєкту стали також учні Харківського фізико-хімічного ліцею №47.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-