Британський регулятор наказав Meta продати Giphy

Британський регулятор наказав Meta продати Giphy

Укрінформ
Управління з питань конкуренції та ринку Великої Британії (СМА) зобов’язало компанію Meta, яка раніше називалася Facebook, продати Giphy, онлайн-бази даних і пошукової системи, яка дозволяє користувачам шукати та ділитися анімованими GIF-файлами.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні регулятора у Твіттері.

«Ми наказали Facebook продати Giphy після того, як виявили, що її придбання може зменшити конкуренцію між платформами соціальних мереж, і збільшити і без того значний вплив Facebook на ринку», - заявили у CMA.

BBC зазначає, що минулого року компанія, яка раніше називалася Facebook, купила Giphy, онлайн-бази даних і пошукової системи, яка дозволяє користувачам шукати і ділитися анімованими GIF-файлами, за 315 млн доларів США (236 млн фунтів стерлінгів).

У Meta вже заявили, що не погоджуються з наказом британського регулятора та розглядаються можливості оскарження цього рішення.

«Ми переглядаємо рішення (CMA – ред.) та розглядаємо всі варіанти, в тому числі й подачу апеляції», - заявили у компанії.

Читайте також: Facebook дозволить користувачам самостійно обирати контент у стрічці

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Управління з питань конкуренції та ринку Великої Британії (СМА) оштрафувало компанію Facebook на 50,5 мільйона фунтів стерлінгів (70 млн доларів) за ненадання інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-