Китай заборонив будь-які операції з криптовалютами

Китай заборонив будь-які операції з криптовалютами

Укрінформ
За рішенням центрального банку Китаю, торгівлю біткоїнами та іншими криптовалютами вважатимуть злочином.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Бізнес, пов'язаний із віртуальними валютами, вважається незаконною фінансовою діяльністю», - заявили у Народному банку Китаю.

Там вважають, що криптовалюти "піддають небезпеці" активи населення країни.

При цьому Китай є одним із найбільших ринків криптовалют у світі, так само як і одним з найбільших їх «видобувачів».

Читайте також: Bitcoin впав на майже 5% після рішення Центробанку Китаю

Відтак, зміни на китайському ринку неодмінно впливають на світовий ринок віртуальних валют. Так сталося і після оголошення про те, що віднині біткоїн є поза законом в Китаї. Одразу після оголошення китайського центробанку його вартість впала на понад 2 тис. доларів.

Це останній, але далеко не перший крок китайської влади, яка намагається приборкати процеси, які, як вважають, в кращому разі пов'язані зі спекулятивними інвестиціями, а в гіршому - із відмиванням брудних грошей.

Читайте також: Bitcoin різко впав - відразу на 10%

Загалом, торгівля криптовалютами була офіційно заборонена в Китаї ще у 2019, але фактично вона тривала онлайн через закордонні торговельні майданчики, але цього року сталися певні серйозні зміни.

У травні китайські урядові інституції попередили громадян, що не захищатимуть їх, якщо вони і надалі торгуватимуть біткоїнами та іншими валютами онлайн, а у червні уряд наказав банкам та біржам не надавати послуг з операцій, пов'язаних із криптовалютами, а також заборонив "видобування" - "майнінгу" таких валют.

Читайте також: Bitcoin став офіційним платіжним засобом у Сальвадорі

Нинішнє ж рішення є однозначним свідченням того, що китайська влада має намір припинити усі операції з криптовалютами у будь-якій формі. Також цілком зрозуміло, що усіх, хто буде причетний до "незаконної фінансової діяльності", визнають злочинцями, і їх буде покарано. Під це визначення потрапляють і іноземні інтернет-ресурси, які допомагатимуть китайським громадянам з операціями з криптовалютами.

Читайте також: Китай обвалив Bitcoin до п’ятимісячного мінімуму

Нагадаємо: технологія, яка лежить в основі більшості криптовалют, включно із біткоїном, полягає у тому, що багато комп'ютерів перевіряють та підтверджують транзакції з ним у гігантській базі даних, з якої вибудовується блокчейн.

"Винагородою" тим, хто бере участь у цьому процесі, який називають "криптомайнінгом", є нові "монети". Китай зі своїми відносно низькими цінами на електрику та комп'ютерне обладнання, досить довго був одним зі світових центрів "видобування" криптовалют.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-