Маск розкритикував Apple за надмірне використання кобальту в батареях гаджетів

Маск розкритикував Apple за надмірне використання кобальту в батареях гаджетів

Укрінформ
Керівник компанії Tesla Ілон Маск піддав критиці компанію Apple через надмірне використання нею кобальту в акумуляторах для своїх пристроїв, а також запровадження суворих обмежень для електронних застосунків.

Про це, як повідомляє CNBC, Маск заявив напередодні під час телеконференції щодо прибутків Tesla, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання про ланцюг постачання в Tesla, Маск назвав «помилковою» уяву, що його компанія використовує багато кобальту. Цей елемент є важливим у виробництві літій-іонних батарей для багатьох пристроїв – від смартфонів до електромобілів.

«Я думаю, що Apple використовує майже 100% кобальту у своїх батареях, стільникових телефонах і ноутбуках, але Tesla не застосовує кобальт у залізо-фосфатних блоках і майже не додає його до нікелевих батарей», - зазначив Маск.

Читайте також: Маск порівняв атомні електростанції зі «звичайними» процесами на Сонці

Він сказав, що рівень використання кобальту в Tesla залишається в середньому на рівні 2% — у порівнянні зі 100% в Apple.

Крім того, Маск негативно висловився про обмеження, які компанії-конкуренти використовують для своїх електронних застосунків. Він назвав це політикою «огородженого саду», коли на iPhone можна встановити лише програми через App Store.

Читайте також: Apple випустила магнітний акумулятор для всіх видів iPhone 12

Нагадаємо: видобування кобальту у світі ведеться в обмежених місцях, зокрема, в Демократичній Республіці Конго. Цей процес в африканській країні пов’язаний із порушеннями прав людини, такими як дитяча праця. У 2019 році великі технологічні компанії через це були визнані фігурантами позову щодо порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-