ІТ, стартапи та хмарні технології: Україна підписала документ з Amazon

ІТ, стартапи та хмарні технології: Україна підписала документ з Amazon

Укрінформ
У Лондоні віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та директор з цифрових трансформацій у державному секторі Amazon Web Services Ліам Максвелл підписали документ, який прискорить цифрову трансформацію та впровадження інновацій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив Федоров.

Завдяки підписаному документу, навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy та навчати українських студентів хмарним технологіям за досвідом Amazon. Зазначається, що це будуть безоплатні сервіси, які стануть доступними необмеженій кількості студентів і викладачів.

Програми від Amazon допоможуть розвинути українську ІТ-інфраструктуру, бізнес та стартапи, які використовують хмарні технології.

Читайте також: Безос залишає посаду гендиректора Amazon

Розвиток хмарних технологій в органах влади допоможе ліквідувати корупцію та пришвидшить впровадження інновацій у державі.

Як повідомляв Укрінформ, у червні для модернізації системи підготовки ІТ-фахівців від школи до аспірантури й забезпечення потреб ІТ-індустрії у висококваліфікованих спеціалістах утворена робоча група з питань реформування ІТ-освіти при Міністерстві цифрової трансформації.

Фото: lifepoland.com.ua / Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-