Астрономи помітили активність на найбільшій з виявлених комет

Астрономи помітили активність на найбільшій з виявлених комет

Укрінформ
Астрономи за допомогою телескопа обсерваторії Лас Камбрес (LCO) помітили активність на кометі C/2014 UN271 Бернардінеллі-Бернштейн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DT.

Зазначається, що комета є найбільшою з усіх, які коли-небудь були виявлені.

Вперше про комету повідомили 19 червня, її знайшли в даних проєкту Dark Energy Survey. Але в той час даних про те, що це активний світ, у вчених не було. Комета рухається у напрямку до Сонця з віддалених куточків нашої системи, тому дослідники не могли точно визначити, коли ж у неї з'явиться хвіст.

Читайте також: NASA готує операцію з порятунку Hubble

Тепер же астрономи з Нової Зеландії помітили комету на знімках телескопа LCO, який розташовується в Південній Африці. Майкл Банністер, який і помітив комету на зображеннях, заявив, що він побачив «нечітку точку», яка відрізнялася від сусідніх зірок.

Подальший аналіз зображень дозволив роздивитися кому комети. Разом з тим, об'єкт все ще знаходиться на відстані від Землі, яка вдвічі перевищує дистанцію від Сатурна до Сонця, тому розглянути його детальніше не вийде.

Діаметр комети оцінюється в 100 кілометрів. Це більш ніж втричі більше, ніж у кометного ядра, що знаходиться другим в списку рекордсменів - комети Хейла-Боппа, відкритої в 1995 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-