NASA показало нові знімки Марса

NASA показало нові знімки Марса

Фото
Укрінформ
Мінігелікоптер Ingenuity у рамках дослідницької місії Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) на Марсі зробив під час свого останнього польоту нові світлини Червоної планети.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Лабораторії реактивного руху NASA.

Знімки були зроблені камерою Ingenuity ще 5 липня, коли апарат здійснював свій вже дев’ятий політ на Червоній планеті.

Кольорові світлини були зроблені з висоти у близько 10 метрів.

Зазначається, що фотографії дали нове уявлення про те, де починаються і закінчуються різні гірські шари, адже кожен шар слугує «часовою капсулою» й дає змогу зрозуміти, як змінилися умови в давньому кліматі в цьому місці.

Під час польоту також були виявлені перешкоди, які, можливо, доведеться об'їхати марсоходу Perseverance, коли він досліджуватиме кратер Джезеро на Марсі.

Читайте також: Китайський апарат проїхав на Марсі вже понад 400 метрів

Як повідомляв Укрінформ, черговий – уже дев'ятий – політ гвинтокрила Ingenuity став одним з найскладніших у рамках дослідницької місії NASA на Марсі.

Гелікоптер був доставлений на Червону планету разом з марсоходом Perseverance NASA 18 лютого цього року, після майже 7 місяців польоту. Свій перший політ Ingenuity здійснив 19 квітня. Вертоліт вартістю 85 млн доларів США став першим літальним апаратом, запущеним на іншій планеті.

Фото: jpl.nasa.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-