В'єтнам запровадив кодекс поведінки в соцмережах

В'єтнам запровадив кодекс поведінки в соцмережах

Укрінформ
Влада В'єтнаму розробила національні правила поведінки в соціальних мережах, які, зокрема, мають спонукати громадян публікувати позитивний контент про країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Кодекс, який поширюється на всіх користувачів соцмереж, забороняє публікації, що порушують закон і «зачіпають інтереси держави».

«Користувачам соціальних мереж рекомендується пропагувати красу природи й культуру В'єтнаму, а також розповідати добрі історії про хороших людей», - ідеться в кодексі, затвердженому рішенням міністерства інформації країни.

Як зазначається, кодекс також вимагає, щоб провайдери соціальних мереж «працювали з користувачами відповідно до законодавства В'єтнаму», видаляючи певний контент на вимогу влади.

Читайте також: Нігерія заборонила Твіттер після того, як мережа видалила твіт президента

У листопаді минулого року, нагадує Reuters, влада країни погрожувала закрити  доступ до Facebook, якщо соціальна мережа не здійснюватиме на вимогу уряду цензуру місцевого політичного контенту. При цьому, за даними агентства, В'єтнам залишається значним ринком для Facebook, який має тут близько 60 мільйонів користувачів, що приносить компанії прибуток майже в 1 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-