Digital Inclusion: з'явився перший україномовний додаток для безбар’єрного спілкування

Digital Inclusion: з'явився перший україномовний додаток для безбар’єрного спілкування

Укрінформ
В Україні запрацював перший україномовний мобільний додаток Digital Inclusion для безбар’єрного спілкування та розвитку мовлення для людей із розладами спектру аутизму та порушеннями мовлення.

Презентація додатку відбулась в Інформаційному агентстві “Укрінформ” 17 червня.

Додаток Digital Inclusion було розроблено в результаті соціального партнерства, започаткованого за підтримки Міністерства освіти та науки України та за ініціативи компанії Хуавей Україна, у співпраці з ГО «Здорове суспільство», соціальним підприємством «ДивоГра», освітянами, експертами з безбар’єрності, представниками бізнесу, державними інституціями та медіаспільнота.

“Ми хочемо допомогти кожному отримати вигоду від цифрових технологій і зробити все можливе, щоб ніхто не залишався “позаду” у цифровому світі. Саме тому ми запустили ініціативу TECH4ALL по всьому світу з акцентом на три напрямки: технології, прикладні застосунки та навички”, – зазначив під час презентації керівник департаменту комунікацій Хуавей Україна Дун Айбо.

Він наголосив, що додаток Digital Inclusion повністю створено в Україні для України із залученням широкого кола експертів, громадських організацій, самих користувачів. У тестуванні продукту взяли участь понад 100 осіб з усіх областей України.

Читайте також: Аутизм: В Україні створюється мобільний додаток для розвитку мовлення

Digital Inclusion створений для альтернативної та додаткової комунікації з дітьми і дорослими з розладами аутистичного спектра, з людьми після інсультів або травм, а також для розвитку мовлення та творчого мислення. Додаток має кілька компонентів: “Слова” – універсальний словник з аудіосупроводом та зображеннями, “Мої набори” – індивідуальний словник з аудіосупроводом та зображеннями (який можна наповнювати самостійно) та розділ “Творчість”, який містить різноманітні творчі завдання. Користувачі також можуть виходити за межі додатку та ділитися своїми творчими доробками, створеними у ньому, у соціальних мережах і месенджерах.

Додаток можуть використовувати не лише батьки та освітяни, а й всі, хто залучений у процес реабілітації дітей та дорослих. Digital Inclusion, крім розвитку мовлення, допомагає набути навичок, які знадобляться користувачам у майбутньому для соціалізації та розвитку.

“Новітні технології мають значний потенціал для спільного пошуку рішень, важливих для суспільства. Технології впливають на всі сфери нашого життя, тому потрібно разом вчитися, працювати, знаходити інноваційні рішення, які створюють рівні можливості для всіх у цифровому світі”, – наголосив Айбо.

Додаток Digital Inclusion можна завантажити на мобільний телефон і планшет або ж скористатися його вебверсією www.dimobo.org.ua.

Фото: Микола Молдаванов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-