Штучний інтелект навчили передбачати трафік на дорогах

Штучний інтелект навчили передбачати трафік на дорогах

Укрінформ
Австралійський стартап PeakHour Urban Technologies, разом із Департаментом транспорту штату Вікторія, розробили систему на основі штучного інтелекту, яка здатна передбачати до 3 годин наперед рівень трафіку на дорогах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Australian Computer Society.

Попри те, що система розроблялася й проходила тестування у місті Мельбурн, її можна імплементувати у будь-якому іншому місті.

Зазначається, що сама система також може синхронізувати сигнали світлофорів для зменшення заторів на дорогах.

«Для того, щоб оптимізувати та керувати трафіком, ми повинні мати можливість передбачити його. Якщо ми не можемо виміряти трафік, буде дуже важко оптимізувати його. Попит зростає, і вирішенням цього питання є технологія, яка допоможе містам залишатися придатними для життя та екологічними», - заявив гендиректор PeakHour Urban Technologies Омід Еджтемай.

Читайте також: Штучний інтелект «навчить» акторів розмовляти мовами дубляжу

За даними урядового дорадчого органу Infrastructure Australia, затори на дорогах коштували громадянам Австралії у 2016 році 19 млрд дол. Очікується, що ця сума збільшиться до 39,8 млрд у 2031 році, якщо не буде запроваджена краща стратегія управління дорожнім рухом.

Читайте також: У США створили робота-колібрі зі штучним інтелектом

Як повідомляв Укрінформ, американський стартап Flawless AI розробив інструмент на основі штучного інтелекту, який покращує синхронізацію губ акторів під час дубляжу іноземною мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-