Скоро з'явиться додаткове обладнання для використання застосунку «Дія» - Мендель

Скоро з'явиться додаткове обладнання для використання застосунку «Дія» - Мендель

Укрінформ
Незабаром має з'явитися додаткове обладнання для використання мобільного застосунку "Дія", над чим наразі працюють Кабінет Міністрів та Міністерство цифрової трансформації.

Про це розповіла прессекретар Президента Юлія Мендель в ефірі програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом", повідомляє Укрінформ.

"Обов'язково Україна стане цифровою державою. І нам би хотілося бути лідером у Східній Європі в цій сфері. І мені приємно, що в Маріуполі вже користуються додатком, скоро обов'язково з'явиться додаткове обладнання для його використання — над цим працює Міністерство цифрової трансформації, весь Кабінет Міністрів. Тому що, щоб нам стати цифровою державою, нам потрібно створити цифрову інфраструктуру. Але вже сьогодні наші перші кроки приносять результати. Сподіваємось, що в цьому напрямку будемо рухатися швидше, і скоро більшість людей будуть бачити результати цього прогресу", - переконана Мендель.

Читайте також: Як змінився портал «Дія» за рік і які додатки найпопулярніші

Водночас речниця глави держави нагадала, що цього тижня Верховна Рада ухвалила відповідне рішення надала електронним паспортам громадянина України та закордонним таку ж юридичну силу, як їх аналоги в паперовому та пластиковому вигляді.

"Пред'являти електронний паспорт можна буде прямо з екрана телефону. Це дозволяє додаток "Дія", те саме, яке використовувала більшість, що записалася в лист очікування на вакцинацію. Показувати паспорт з екрана смартфона можна буде з серпня", - пояснила прессекретар Президента.

Читайте також: У Мінцифри назвали дату презентації Дія City

Крім того, вона нагадала, що зараз в "Дії", серед іншого, підприємці можуть відправляти заявки на отримання допомоги під час карантину, також можна пред'являти права, реєструвати народження дитини та отримувати свідоцтво про народження.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 30 березня ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» щодо безперешкодного використання електронного паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-