Марсохід Curiosity надіслав на Землю нове селфі

Марсохід Curiosity надіслав на Землю нове селфі

Фото
Укрінформ
Марсохід NASA Curiosity, запущений у 2011 році, надіслав на Землю селфі на тлі гірського утворення, яке вчені назвали Mont Mercou.

Як передає Укрінформ, про це Phys.org.

На початку березня ровер Curiosity почав наближатися до шестиметрової скелі Mont Mercou, яку вчені назвали на честь гори у Франції. А тепер марсоходу вдалося зробити селфі з нею та зняти кілька 3D-панорам.

На селфі Curiosity знаходиться перед Mont Mercou з новою свердловиною неподалік від зразка породи, який отримав назву Nontron. Це вже 30 зразок місії на сьогодні.

Зазначається, що свердла Curiosity перетворили зразок на порошок, щоб наукова група могла краще зрозуміти склад породи.

Область, де було зроблено знімок, знаходиться на своєрідному переході, що складається з різних порід. Проби з даного місця можливо допоможуть науковцям спробувати розкрити те, що сталося з Марсом, коли він перетворився на пустелю.

Як відомо, Curiosity - роботизований ровер, розмірами з автомобіль, який досліджує Марс та є частиною програми NASA "Марсіанська наукова лабораторія".

Читайте також: Curiosity знайшов сліди мегаповеней на Марсі

Curiosity був запущений з мису Канаверал 26 листопада 2011 року на борту космічного корабля Марсіанська наукова лабораторія (МНЛ) і приземлився на Aeolis Palus в кратері Ґейла на Марсі 6 серпня 2012 року.

Мета марсохода охоплює дослідження клімату та геології Марса; чи були в вибраній ділянці кратера Ґейла коли-небудь сприятливі умови навколишнього середовища для мікробного життя, включаючи дослідження ролі води і заселення планети в процесі підготовки для подальшого освоєння космосу людиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-