Google хоче податків від YouTube-блогерів із переглядів у США

Google хоче податків від YouTube-блогерів із переглядів у США

Укрінформ
Компанія Google планує утримувати податок з доходів зарубіжних YouTube-блогерів від переглядів контенту в США.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає Укрінформ.

«З червня 2021 року компанія Google може почати утримувати податки США з вашого доходу на YouTube, згенерованого в цій країні. У зв'язку з цим просимо вас якнайшвидше вказати податкову інформацію в AdSense. Якщо ви не надасте необхідні відомості до 31 травня 2021 року, з вашого доходу, згенерованого в усіх країнах, може почати утримуватися податок за ставкою 24%», - наголошується у повідомленні.

Розмір податкової ставки варіюється від 0% до 30% залежно від того, чи є між країнами угода про уникнення подвійного оподаткування.

Компанія Google зобов'язана збирати податкову інформацію від авторів, які є учасниками Партнерської програми та отримують дохід на YouTube. Якщо такий дохід згенерований у США, компанія Google також повинна утримувати з нього податок. Ідеться про кошти, отримані з різних джерел, зокрема від переглядів реклами, YouTube Premium, Суперчату, суперстікерів і спонсорства.

Читайте також: Керівниця YouTube розкрила «чотири R» політики компанії

Як зазначається, надавати компанії Google податкову інформацію зобов'язані всі учасники Партнерської програми YouTube незалежно від країни проживання. Якщо їх доходи, згенеровані в США, обкладаються податком відповідно до законодавства цієї країни, компанія Google повинна утримувати з платежів необхідні суми.

Читайте також: Google обіцяє більше не стежити за користувачами в Chrome

Вимоги до утримання податку можуть відрізнятися залежно від того, резидентом якої країни є користувач, чи претендує він на податкові пільги в рамках угоди про уникнення подвійного оподаткування, а також від того, який у нього тип аккаунта AdSense - індивідуальний чи корпоративний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-