За січень ще 117 тисяч українців отримали доступ до 4G

За січень ще 117 тисяч українців отримали доступ до 4G

Укрінформ
У січні 2021 року 117 000 українців вперше отримали доступ до 4G інтернету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці.

"За січень 2021 року мобільні оператори підключили до високошвидкісного мобільного інтернету 2383 населених пункти. З них - у 543 містах та селах, де проживають близько 117,4 тис. українців, 4G з’явився вперше", - написав Федоров.

Він зазначив, що Мінцифри пришвидшує покриття країни інтернетом в рамках LTE900 - спільного проєкту Мінцифри, НКРЗІ та мобільних операторів Vodafone Ukraine, Kyivstar, Lifecell, який стартував у липні 2020 року. З початку його дії понад 7 млн українців із 11,8 тис. населених пунктів отримали 4G, а понад 2 млн українців у 5,6 тис. міст та сіл отримали інтернет-зв'язок вперше.

Також Федоров нагадав, що мета Мінцифри ще масштабніша - покрити за три роки 95% території України фіксованим та мобільним інтернетом.

Читайте також: Федоров каже, що інтеграція у цифровий ринок ЄС - пріоритет відомства

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві цифрової трансформації планують цьогоріч значно розширити покриття швидкісним мобільним інтернетом та реалізувати доступ до нього для всіх верств населення. Загалом план забезпечення населення інтернетом розрахований до 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-