Київстар підключив до 4G ще 402 населені пункти

Київстар підключив до 4G ще 402 населені пункти

Укрінформ
Національний телеком-оператор «Київстар» підключив до 4G-мережі ще 402 населені пункти Волинської і Житомирської областей.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора.

«Київстар збільшив покриття 4G-мережі у Волинській та Житомирській областях і підключив до нових технологій зв’язку ще 402 населені пункти. Зокрема, на Житомирщині швидкісний мобільний інтернет з’явився в Андріївці, Більківцях, Замисловичах, Калинівці, Коростишеві, Лебедівці, Немирівці. А на Волині – в Борохові, Володимир-Волинському, Городищі, Домановому, Любешеві, Ружині та інших», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для того, аби абоненти в цих населених пунктах могли користуватись швидкісним мобільним інтернетом, Київстар активував технологію LTE 900 на 98 базових станціях.

Компанія нині є лідером за кількістю базових станцій мобільного зв’язку в Україні. За інформацією пресслужби, зв’язок 4G підтримують 14 тисяч базових станцій оператора, що дає можливість доступу до нових мобільних технологій для 87% населення України. У 2021 році оператор продовжить розвивати мережу, щоб доступ до 4G був у 90% населення.

Читайте також: Абоненти Київстар під час новорічних і різдвяних свят здійснили майже 2 мільярди дзвінків

Нові мобільні технології дають абонентам більше можливостей для бізнесу, освіти, дистанційних медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг, тощо.

Як повідомляв Укрінформ, мобільні оператори пришвидшили розвиток 4G завдяки використанню радіочастот в діапазоні 900 МГц, який є критичним для покриття найвіддаленіших куточків та автошляхів. Київстар добровільно поділився радіочастотним спектром у діапазонах 900 МГц і 1800 МГц з іншими учасниками ринку, що створило рівні можливості для розвитку в Україні швидкісного мобільного інтернету.

Фото: Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-