Facebook можуть зобов'язати видаляти образливий контент

Facebook можуть зобов'язати видаляти образливий контент

Укрінформ
Європейський суд ухвалив, що Facebook і інші соцмережі повинні глобально шукати і видаляти образи, визнані протиправними судом будь-якої окремо взятої країни.

Про це повідомляє The New York Times.

"Facebook може бути змушений видаляти повідомлення в глобальному масштабі, якщо їх зміст буде визнано наклепницьким або іншим чином незаконним", - йдеться в повідомленні.

Рішення суду встановлює новий критерій для відповідності європейським законам, які регулюють Інтернет, що дає європейським країнам можливість застосовувати запити на видалення контенту на міжнародному рівні.

Таким чином соцмережі можуть зобов'язати шукати повторювані слово в слово або схожі за змістом висловлювання, і видаляти їх. При цьому дана вимога пошириться не тільки на країну, в якій буде винесено відповідне судове рішення, але і на весь світ.

Рішення Європейського суду було ухвалено на тлі запиту Верховного суду Австрії роз'яснити ситуацію з вимогами колишнього австрійського політика Єви Главішніг-Пісчек видалити образливі коментарі та всі інші схожі лексично і за змістом вирази на її адресу не тільки в рамках австрійської гілки Facebook, але і у всьому світі.

Читайте також: Туреччина оштрафувала Facebook на $280 тисяч за порушення приватності

У Facebook не задоволені рішенням суду. Соцмережа заявила, що це підриває давній принцип, згідно з яким одна країна не має права нав'язувати свої закони щодо трактування свободи думок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-