Винищувач F-35 стане ще більш

Винищувач F-35 стане ще більш "невидимим" для радарів

Укрінформ
Американський винищувач F-35 отримає нові дипольні відбивачі ARM-210, що дозволить ще краще уникати виявлення ворожими радарами.

Про це повідомляє Naked Science.

Дипольні відбивачі є одним із засобів радіоелектронного придушення. Це один з видів пасивної хибної цілі для протидії радіолокаційним системам наведення, виявлення, цілевказівки та управління зброєю. Конструктивно дипольний відбивач - смужка з фольги, металізованого паперу або металізованого скловолокна. Щоб успішного відображати сигнал, такі вироби повинні мати довжину близько половини довжини хвилі, випромінюваної радіолокаційною станцією.

 Згідно з новими даними, ВПС США сподіваються наступного року нарешті впровадити нову систему протидії до складу комплексу протидії винищувача F-35A.

Читайте також: США почали встановлювати на вертольоти лазер, що "засліплює" ракети малої дальності

Вироби, які є одними з основних заходів протидії на багатьох інших бойових літаках, як не дивно, були відсутні в складі F-35A: подробиці нововведення виявив редактор видання Aviation Week Стів Трімбл (Steve Trimble). За його словами, військово-повітряні сили США включили інформацію про новий ARM-210 в звіт, в якому міститься інформація про те, які заходи протидії буде використовувати винищувач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-