На презентації в Apple розповіли, коли нові iPhone надійдуть у продаж

На презентації в Apple розповіли, коли нові iPhone надійдуть у продаж

Фото
Укрінформ
Розширені можливості Apple TV+, новий iPad із власним програмним забезпеченням, Apple Watch серії 5 й нарешті лінійка смартфонів iPhone 11 iPhone 11 Pro – усе це презентувала сьогодні "яблучна" компанія з Купертіно.

Традиційно демонстрацію новинок провів генеральний директор Apple Тім Кук та інші представники компанії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

Презентація розпочалася з сервісу App Store, який пропонує на продаж програмне забезпечення для пристроїв Apple. Насамперед ідеться про оновлення ігрового сервісу Apple Arcade, який відтепер матиме окремий розділ в App Store та абонентський сервіс. При цьому розробники представили нові ігри для мобільних пристроїв із високою деталізацією графіки. Apple Arcade буде доступна для користувачів уже з 19 вересня. Доступ до ігрових новинок коштуватиме в США $4,99 на місяць. Перший місяць розробники пообіцяли зробити безкоштовним.

Наступним у демонстрації став продукт Apple TV+, який обіцяє бути доступним у понад 100 країнах світу та мати значну частину власного контенту. Сервіс коштуватиме усього $4,99 - це більш ніж у 2,5 раза дешевше, ніж пропонують компанії Netflix або Amazon. Причому, як заявив Тім Кук, той, хто купує нові продукти Apple, отримує річний абонемент для Apple TV+ безкоштовно. Сервіс починає діяти з 1 листопада.

"Яблучна" компанія також представила новий "бюджетний" iPad 7-го покоління розміром 10,2 дюйма, який коштуватиме від $329 на американському ринку. А також iPadOS – окреме програмне забезпечення для цих пристроїв. Зовні новий iPad не відрізняється від попередників та має сканер відбитку пальця. Втім, він обладнаний більш прогресивною начинкою та ПЗ. Зокрема, можна буде працювати з окремим вікнами одночасно, мобільною екранною клавіатурою, а також простіше редагувати відео. Окремий акцент виробники зробили на тому, що новий iPad вироблений на 100% із переробленого матеріалу.

Окрім того, компанія представила оновлений смарт-годинник Apple Watch серії 5. Перед промовою організатори показали відеоролик, де люди розповіли свої історії, як пристрої Apple Watch з його функціями контролю за станом здоров'я врятували їхні життя.

У новій моделі акцент робитиметься на моніторинг здоров'я власників смарт-годинників. Вони відтепер по-новому аналізуватимуть звуки, ритм та серцебиття - якщо власники дадуть дозвіл на збір та аналіз інформації - за допомогою програми Apple Research. При цьому в компанії обіцяють зберегти конфіденційність. Крім того, пропонується функція міжнародних екстрених дзвінків.

Дизайн годинника концептуально не змінився від попередньої моделі. При цьому пропонуються корпуси з переробленого алюмінію, титану й білої кераміки. Однак він все ж таки матиме свої відмінності. Відтепер дисплей годинника не вимикатиметься зовсім, а змінюватиме яскравість залежно від положення в просторі, а можливості батареї збільшуються. Розробники також заявили про вмонтований компас. Вартість Apple Watch 5 у США стартуватиме з $399, новинки будуть доступними вже у 20-х числах вересня.

Читайте також: Apple презентувала нові iPhone

І нарешті, Apple презентувала два нові iPhone 11-го покоління.

Традиційно спочатку був представлений "бюджетний" iPhone 11 - який, утім, як і його "старший брат" має процесор A13 Bionic, найшвидший серед усіх смартфонів. Перед цим Тім Кук зауважив, що три попередніх моделі - iPhone Xr, iPhone Xs та iPhone Xs Max - отримали оцінку користувачів на рівні 99% за шкалою задоволення, що є найвищим показником за всі часи.

Новий iPhone 11 має екран діагоналлю 6,1 дюйма з LCD-дисплеєм, корпус доступний у шістьох кольорах. На зворотному боці - дві 12-мегапіксельні камери. Додалася можливість робити фото з "ультраширокою" камерою, що актуально у закритих приміщеннях. З'явилися також нові можливості для портретних, нічних, динамічних зйомок. Роздільна здатність відео підтримує 4K з частотою 60 кадрів за секунду, що, за словами виробників, є "найбільш високоякісним відео за всі часи серед усіх смартфонів". Доступною стала також функція Slo-mo Selfies з фронтальної камери, яка даватиме 4K відео з частотою 30 кадрів за секунду.

Розробники також збільшили потужність батареї, тепер вона триматиме більше на годину, ніж iPhone Xr. Ціна на iPhone 11 стартуватиме з $699 на території США.

Читайте також: Apple розробляє сканер відбитків на екранах наступних iPhone — Bloomberg

Очевидно, найбільш очікуваною новинкою став смартфон-флагман - iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max.

Перше, що впадає в очі – це три камери на задній панелі з широким, теле- і ультрашироким фокусом, що дає більше можливостей для фото- та відеозйомок. Крім того, з'явилися нові електронні помічники для художніх фото, які компонують серію моментальних знімків та роблять одне художньо оброблене зображення. Відеозйомки також мають "прокачані" характеристики, оскільки всі три камери задньої панелі можуть знімати 4K з частотою 60 кадрів за секунду. Інтерфейс може представляти зображення одразу з чотирьох камер (трьох з тильного боку і однієї фронтальної).

Смартфони серії Pro обладнані OLED-дисплеєм з функцією економії енергії, який отримав модифікацію Super Retina XDR. Новинка також базується на процесорі A13 Bionic з частотою 1 трлн операцій за секунду, заявили виробники.

Батареї лінійки Pro мають більш ефективні характеристики та зберігають заряд довше від попередників на 4-5 годин. Система розпізнавання обличчя також зазнала вдосконалення. "Ми думаємо, що це найбільш дивовижний iPhone, який ми будь-коли випускали", - заявили в Apple.

Ціна новинки стартуватиме від $999 за iPhone 11 Pro та $1099 за iPhone 11 Pro Max. У США вони будуть доступні вже у 20-х числах цього місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-