Шоу саморобних автомобілів та роботи-сумоїсти: у Дніпрі пройшов технопікнік

Шоу саморобних автомобілів та роботи-сумоїсти: у Дніпрі пройшов технопікнік

Фото, відео
Укрінформ
У Дніпрі відбувся BestRobotFest, організований цими вихідними у Центральному парку ім. Шевченка некомерційною громадською організацією "Асоціація Ноосфера".
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

BestRoboFest – одне з найбільших інженерних шоу України, 2-денний технопікнік для всієї родини. У його програмі було все: від виставки новинок технологій від провідних робототехнічних досліджень України до майстер-класів для дітей і дорослих по збірці роботів і ракет, початкової робототехніки WeDo, Arduino, 3D-принтинг.

Фестиваль BestRoboFest-2019 / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

У зоні майстер-класів BestRoboFest можна було власноруч зібрати конструктор, взяти участь в конкурсах, як от змагання роботів-сумоїстів із лего та розіграшах і навіть запрограмувати робота Qoopers.

Також гостям пропонували насичену програму ігор та майстер-класи. Серед них проєкт Timetag, розроблений в Харкові компанією Game4.Biz. В основі ідеї Timetag - сюжет фільму "Час", Timetag - це принципово новий вид гри в форматі командних розваг. Гра допомагає виробити навички командної взаємодії, тайм-менеджменту, адже саме вміння правильно розпорядитися своїм часом - запорука перемоги в Timetag.

Також була зона для найменших гостей фестивалю з розвиваючими іграми; шоу саморобних автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів MonsterCarsUA.

В межах фесту відбулися і Дні відкритих дверей та виставкова експозиція Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Студенти технічних факультетів залюбки розповідали молодшим відвідувачам цікавинки та демонстрували різноманітні досліди.

У шатрі партнерів «Книгарня Є» також було велелюдно. Тут відбувалися презентації книжок, перекладу книги наукової фантастики «Вавилон-17». Книги про видатних науковців, написані для дітей, презентувала й автор, журналістка Укрінформу Ольга Опанасенко.

"Видавництво «Ай-Піо» робило книжки для дорослих, а потім вирішило «вирощувати» розумних дітей, які стануть успішними дорослими. Мені запропонували написати спершу про Блеза Паскаля, потім про Ніколу Теслу. Ім’я видатного винахідника Ніколи Тесла у всіх на вустах вже багато років. Але що саме ми знаємо про життя цього генія?... Виявляється, видатний винахідник Нікола Тесла неодноразово був у надскладних життєвих ситуаціях, проте жодного разу не відступив, не залишив своєї справи і не змінив своїх переконань. Для дитини важливо усвідомити те, що найвідоміші, найповажніші люди теж стикалися з проблемами у своєму житті, але не здавалися і йшли тільки вперед», - сказала Опанасенко.

Читайте також: Перші вихідні осені: свято сили, ярмарок книжок та фестиваль вогню

Для тих, у кого обмаль часу на великі книжки, авторка повідомила, що незабаром видавництво запустить книги із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей», де це можна буде прочитати більш стисло.

Минулого року BestRoboFest зібрав понад 25000 відвідувачів і 270 учасників змагань. Серед інших досягнень - на фестивалі представили рекорд України - найбільшого робота-волонтера заввишки 2 м 17 см.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-