США почали велике розслідування проти Facebook

США почали велике розслідування проти Facebook

Укрінформ
Генпрокурори з дев'яти американських штатів почали спільне розслідування щодо Facebook на предмет можливого порушення антимонопольного законодавства.

Про це заявила генпрокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс, повідомляє The Verge.

“Навіть найбільші платформи соцмереж у світі повинні дотримуватися законодавства й поважати користувачів. Я пишаюся тим, що буду очолювати коаліцію з генпрокурорів у розслідуванні проти Facebook, аби з'ясувати, чи не обмежувала вона конкуренцію та чи не створювала ризиків для користувачів”, - сказала вона.

За її словами, розслідування буде націлене на те, аби з'ясувати, чи у Facebook “ставили під ризик дані користувачів, обмежували кількість вибору для користувачів та збільшували ціну для реклами”.

Читайте також: Facebook запустив сервіс онлайн-знайомств

Зазначається, що в розслідуванні також беруть участь генпрокурори зі штатів Колорадо, Флорида, Айова, Небраска, Північна Кароліна, Огайо, Теннессі та Округу Колумбії у Вашингтоні.

Як повідомлялося, американська компанія Facebook досягла згоди з Федеральною торговою комісією США щодо виплати штрафу у 5 мільярдів доларів через витік даних користувачів до британської фірми Cambridge Analytica.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-