Cupra показала прототип спортивного електрокара

Cupra показала прототип спортивного електрокара

Фото
Укрінформ
Бренд Cupra, спортивного підрозділу іспанського автовиробника Seat, показав прототип власного спортивного спорткара моделі Tavascan.
Про це повідомляє портал Motor1.

"Керівництво бренду Cupra, спортивного підрозділу Seat, впевнене, що ринок електричних крос-купе приростатиме мінімум на 15% в рік і поспішає заздалегідь на ньому утвердитися. Розсекречено прототип (Tavascan - ред.), правда, серійних перспектив поки не має", - йдеться в повідомленні.

Крос-купе Tavascan отримало відразу два електромотори - по одному на кожній осі, і має у своєму розпорядженні потужність приблизно на 100 к.с. більше, ніж цивільний хетч Volkswagen: сукупна віддача іспанської версії силової установки становить 306 к.с.

Самому кросоверу досить, щоб набрати перші 100 км/год за 6,5 секунди.

Зазначається, що блоки літій-іонної акумуляторної батареї вбудовано в панелі підлоги. В Cupra порахували, що тим самим знизять центр ваги, що позитивно позначиться на керованості. 77 кіловат-годин дозволять кросоверу за розрахунками творців проїхати без підзарядки до 450 км.

Спортивний характер підкреслять розвиненим аеродинамічним оперенням кузова з оригінальною оптикою, підсвіченими логотипами марки й ім'ям моделі, величезним дифузором і незвичайним силуетом концепту, а також помітними 22-дюймовими колісними дисками.

Читайте також: У США розробили концепт "електрокара-далекобійника"

Стверджується, що їхній дизайн також вносить вклад у загальну аеродинамічність прототипу.

Фото: ru.motor1.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-