Тисячі користувачів на тиждень: Google виявив безпрецедентний злам iPhone

Тисячі користувачів на тиждень: Google виявив безпрецедентний злам iPhone

Укрінформ
Дослідники із зовнішньої служби безпеки компанії Google виявили безпрецедентну операцію зі зламу iPhone, яка атакувала "тисячі користувачів на тиждень", поки не була зірвана в січні.

Про це повідомляє The Guardian.

"Ця операція, яка тривала два з половиною роки, використовувала невелику колекцію зламаних веб-сайтів для доставки шкідливих програм на iPhone відвідувачів. Користувачі опинялися під загрозою просто під час відвідування сайтів: жодна взаємодія не була потрібна, а деякі методи, які використовували хакери, вплинули навіть на повністю сучасні телефони", - йдеться у публікації.

Читайте також: Apple усунула баг, який дозволяв хакерам зламати iPhone

Як зазначається, після зламу хакери отримували доступ до різноманітних даних на смартфоні, таких як місцезнаходження, паролі, історії чатів, включно з WhatsApp, Telegram та iMessage, адресні книги та бази даних Gmail.

Читайте також: Кіберполіція викрила двох хакерів, які продавали вкрадені дані з ПК

Водночас, зазначається, що вірус очищався з пам'яті, якщо користувач перезавантажував смартфон і більше не відвідував шкідливий сайт. Але, при цьому, вкравши великі масиви даних, зловмисники можуть підтримувати постійний доступ до різних облікових записів і служб, навіть якщо втратили доступ до пристрою.

Загалом під час операції хакери використали 14 вразливостей в iOS.

Google зазначив, що повідомив про проблеми безпеки Apple 1 лютого. Тоді Apple випустила оновлення операційної системи, яке виправило недоліки 7 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-