Третя країна Європи запустила мобільний зв'язок 5G

Третя країна Європи запустила мобільний зв'язок 5G

Укрінформ
Компанія Vodafone запустила мобільний зв'язок стандарту 5G у 5 великих містах Італії. Італія стала третьою європейською країною, де запрацювала мережа мобільного зв'язку нового покоління.

Про це повідомляється на сайті Vodafone-Italia.

"Vodafone оголошує про запуск в Італії 5G, мережі якого охопила перші 5 міст: Мілан і 28 муніципалітетів у столичному регіоні, Рим, Турин, Болонья і Неаполь", - ідеться в повідомленні.

Також компанія повідомляє про намір охопити до 2021 року 5G 100 італійських міст і основні туристичні курорти країни.

Читайте також: Київстар під'єднав до 4G ще 303 населені пункти

Як повідомлялося, першою країною в Європі, де був запущений мобільний зв'язок в стандарті 5G, стала Швейцарія. Минулого тижня технологія бездротового зв'язку п'ятого покоління була запущена у Великій Британії.

Як відомо, в Україні 18 квітня 2019 року міністр інфраструктури Володимир Омелян оголосив про запуск пілотного проекту "Інтернет речей на дорогах на базі технології зв’язку п’ятого покоління 5G". Проект реалізовують компанії Nokia (безкоштовно надає обладнання 5G) і "Vodafone Україна" (надає телекомунікаційну інфраструктуру) за підтримки Міністерства інфраструктури. Тестовий майданчик розташований на 21 км автодороги Н-01.

Національна комісія регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) виставить на торги ліцензії на частоти 5G в у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-