Штати тимчасово дозволи вести бізнес з китайською компанією Huawei

Штати тимчасово дозволи вести бізнес з китайською компанією Huawei

Укрінформ
Міністерство торгівлі США видало генеральну ліцензію, яка дозволяє на тимчасовій основі (впродовж трьох місяців) американським компаніям вести бізнес з китайською корпорацією Huawei, а також майже 70-ма її філіями, що знаходяться за кордоном.

Про це в Мінторгівлі США офіційно повідомили в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Бюро з питань промисловості й безпеки Міністерства торгівлі США повідомило сьогодні про видачу тимчасової генеральної ліцензії щодо внесення змін до Регламенту про експортне адміністрування з метою дозволити конкретні й обмежені операції з експорту, реекспорту та передачі товарів компанії Huawei Technologies Co. Ltd., а також її 68 філіям", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що генеральна ліцензія набула чинності 20 травня й триватиме 90 днів.

Читайте також: Провідні корпорації США припиняють роботу з Huawei - Bloomberg

Як підкреслили в американському відомстві, тимчасова генеральна ліцензія надає дозвіл, зокрема, на продовження роботи чинних мереж та мобільних послуг. Дозвіл також поширюється на дослідження у сфері кібербезпеки. 

По завершенню 90-денного терміну, Міністерство торгівлі може прийняти рішення щодо продовження дії тимчасової ліцензії.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня президент США Дональд Трамп ввів надзвичайний стан у сфері комунікацій, щоб обмежити загрозу з боку Китаю та інших країн у вигляді крадіжки технологій, промислового шпигунства та інших викликів. При цьому, китайська компанія Huawei потрапила до "чорного списку", що означає фактичну заборону продажу чи передачі технологій американського виробництва китайському телекомунікаційному гіганту.

Читайте також: Google закрив для Huawei доступ до оновлень Android

Компанія Huawei опинилася під тиском американської влади через підозри у промисловому шпигунстві й передачі інформації китайському уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-