До 2040 року більше половини всіх нових авто будуть електричними — Bloomberg

До 2040 року більше половини всіх нових авто будуть електричними — Bloomberg

Укрінформ
Електрокари до 2040 року становитимуть більше половини від продажу малотоннажних автомобілів, перевищуючи продажі машин на двигунах внутрішнього згоряння.

Про це йдеться у прогнозі Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

Як зазначається, до того часу продажі електрокарів складуть 57% від глобального збуту легкових автомобілів, а електричних автобусів - 81%.

Що стосується електричних вантажівок, обсяг продажів обмежиться лише 19% у 2040 році.

"Наші висновки суворі щодо використання викопного палива для автомобільного транспорту. Електрифікація все ще потребуватиме часу, тому що глобальний парк автомобілей змінюється повільно, але ближче до 2020-х вона почне поширюватися на багато інших галузей автомобільного транспорту. Ми бачимо реальну вірогідність того, що глобальні продажі звичайних легкових автомобілів вже пройшли свій пік", - заявив аналітик New Energy Finance Колін МакКеррачер.

Головною причиною тенденції електрифікації протягом наступних 20 років буде подальше різке скорочення витрат на акумуляторні батареї.

Читайте також: Попит на електрокари в Україні зріс на 67%

Як повідомлялося, у січні-квітні 2019 року продажі електромобілів в Україні зросли на 73% та становили 1914 авто (порівняно з аналогічним періодом минулого року), з них у квітні поставлено на облік 535 електромобілів, що на 67% більше, ніж у квітні 2018 року.

Найбільш популярними моделями автомобілів з нульовим рівнем викидів минулого місяця були: NISSAN Leaf – 251 шт. (246 шт. – б/в); TESLA Model S – 49 шт. (48 шт. – б/в); RENAULT Kangoo – 38 шт. (37 шт. – б/в); RENAULT Zoe – 28 (26 шт. – б/в); JAGUAR I-Pace – 24 шт. (всі нові).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-