Два світових лідери у сфері мобільних пристроїв уклали угоду щодо 5G

Два світових лідери у сфері мобільних пристроїв уклали угоду щодо 5G

Укрінформ
Компанія Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), яка першою підключила телефон до інтернету, та компанія HMD Global Oy, виробник мобільних пристроїв марки Nokia, підписали всесвітній патентно-ліцензійний договір щодо багаторежимних пристроїв 5G-зв’язку.

Про це Укрінформу повідомили в представництві HMD Global Oy в Україні.

"Сьогодні Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) і HMD Global Oy анонсували укладення всесвітньої угоди щодо одно- і багаторежимних пристроїв, що виробляються і продаються HMD Global під брендом Nokia. Відповідно до його умов, Qualcomm надає HMD Global патентні ліцензії на розробку, виробництво і продаж брендованих одно- і багаторежимних пристроїв 3G-, 4G- і 5G-зв’язку", - зазначається в повідомленні.

На думку представників двох компаній, таке співробітництво стане технологічним проривом щодо багаторежимних 3G-, 4G- і 5G-пристроїв.

"Компанія Qualcomm рада укласти цей ліцензійний договір у відношенні багаторежимних 3G-, 4G- і 5G-пристроїв з HMD Global — він став новою віхою в нашому технологічному партнерстві. Qualcomm очолює поширення 5G, і ми пишаємося тим, що відкриваємо доступ до передових технологій 3G-, 4G- і 5G-зв’язку для провідних виробників, таких як HMD Global, і допомагаємо їм у створенні висококласної продукції для користувачів по всьому світу", - сказав виконавчий віце-президент Qualcomm і президент його ліцензійного підрозділу Qualcomm Technology Licensing Алекс Роджерс.

"Працюючи з Qualcomm, ми отримуємо можливість вивести передові технології та виконувати обіцянку, яку дали споживачам. Ми пообіцяли робити смартфони, які з часом ставали б тільки краще", - заявив генеральний директор HMD Global Флоріан Зайхе.

Читайте також: Google створив гнучкий смартфон на новому Android Q

HMD Global, штаб-квартира якої розташована в місті Еспоо, Фінляндія, є новим ексклюзивним власником бренду та виробником смартфонів, телефонів і планшетів Nokia. Nokia є зареєстрованим товарним знаком корпорації Nokia.

Компанія Qualcomm займається розробкою технологій у галузі інтернету і мобільного зв’язку. Зараз розробки компанії — це фундамент для продуктів, процесів і галузей у сфері впровадження 5G-зв’язку по всьому світу. Компанія заявляє про наближення технологічного прориву в сотовому зв’язку, з якого почнеться нова ера інтелектуальних пристроїв із постійним доступом в інтернет, в тому числі, щодо впроваження інтернет-служб в автомобілях, телемедицині та сфері «інтернету речей» (включно з «розумними містами», «розумними будинками» і портативними пристроями).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-