Google створив гнучкий смартфон на новому Android Q

Google створив гнучкий смартфон на новому Android Q

Укрінформ
Компанія Google створила смартфон Pixel з гнучким екраном.

Про це стало відомо з бета-версії нової операційної системи Android Q, повідомляє Akket.com.

“У коді операційної системи Android Q, яка поки що існує у вигляді бета-версії, був виявлений складний смартфон Pixel, а знайшов його один із розробників. Пізніше керівник підрозділу по розробці апаратів Pixel Маріо Кейрос повідомив про те, що створення такого телефону насправді ведеться, а вже зараз у «пошукового гіганта» є реальний прототип, який працює повноцінно. Мобільний пристрій має гнучкий OLED-екран, складаний корпус, новітнє технічне оснащення і підтримку мереж 5G", - йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що Google в анонсованій днями операційній системі Android Q адаптував весь інтерфейс під складні смартфони, що дозволило зробити її платформу сумісною з майбутніми телефонами, тобто Huawei Mate X і Samsung Galaxy Fold. Тепер виявилося, що «пошуковий гігант» пішов на такий крок зовсім не просто так, а через власний телефон із гнучким екраном.

Читайте також: Google назвав переможців щорічної премії Play Awards

В нову ОС від Google також додали нативну підтримку мереж п'ятого покоління, тобто в Android Q розробники зробили ставку, по суті, на свій власний телефон майбутнього, вийти на ринок який може вже в нинішньому році. Опубліковане в мережі зображення, яке вдалося виявити всередині останньої тестової збірки новітньої операційної системи, проливає світло на те, як буде виглядати смартфон. Так, користувачів чекають два екрани, один з яких буде доступний в розкладеному стані, а інший – в складеному.

На жаль, невідомо навіть те, як саме буде називатися новий смартфон, але він майже напевно стане частиною лінійки Pixel, на яку Google в останні роки робить основну ставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-